Köp online

Här under listar vi butiker som har det bästa utbudet av skinnförkläden, både när det gäller priser men också sortiment. Sen denna typ av förkläde blev populärt inom matlagning har vi kunnat se ett betydligt bredare sortiment hos de olika butikerna och vi kommer nog få se en ännu större ökning framöver.

KitchenTime har ett väldigt brett sortiment när det kommer till köksredskap och samma gäller just skinnförkläden. De säljer förkläden från kända tillverkare som Witloft, Baway och så vidare. De säljer även ett par billiga modeller för den som vill få tag i något billigt.

Besök KitchenTime

Bagaren och Kocken har också ett relativt bra utbud av skinnförkläden och vanliga förkläden. Bagaren och Kocken säljer bland annat skinnförkläden från den kända tillverkaren DutchDeluxes som har ett par modeller i olika färger, bland annat vitt som är ganska ovanligt.

Besök Bagaren och Kocken

Tips innan du köper skinnförkläde

Om du verkligen är intresserad av att köpa ett skinnförkläde som ska hålla livet ut så försök välja förkläden från kända tillverkare då dessa är mycket noggrant handgjorda. Det finns även billigare varianter som håller bra länge, så även de billigare är oftast inget dåligt. Det är dock högre chans att skinnförklädet kommer hålla längre när det är handgjort, framförallt är det roligare att använda.

Många butiker kör kampanjer eller rea ganska så ofta så håll utkik då och då för ibland dyker det upp väldigt bra erbjudanden. I vissa fall är vissa skinnförkläden nedsatta mellan 500-1000 kronor.

När du väl har införskaffat dig ett skinnförkläde kan det vara bra att handla hem en tvål avsett för läder/skinn och sedan även handla läderolja för att kunna återbehandla förklädet regelbundet, minst en gång per år. Oftast räcker det med en ordentlig tvätt och insmörjning per år och det är bara i värre situationer som det ska behövas göra omgående. Så se inte detta moment som något jobbigt för det är det verkligen inte, skulle du missa något år så är det inte världens undergång.